Weekschema Sluit

Kinesitherapie

Kinesitherapie is het revalideren door middel van beweging. Het is wetenschappelijk bewezen dat een behandeling door te bewegen uiterst geschikt is bij klachten van het bewegingsapparaat zelf. Bijvoorbeeld klachten ten gevolge van  rug- en nekaandoeningen, artrose, hoofdpijn, spierletsels, peesontstekingen, gewrichtspijn, etc. Zelfs postoperatief is kinesitherapie van cruciaal belang.

Ook klachten die niet rechtstreeks gerelateerd zijn aan het bewegingsapparaat kunnen behandeld worden door correct te bewegen. Denk maar aan chronische pijn, hart- en longaandoeningen, relaxatie etc. Bij SELF gaan we samen met de patiënt op zoek naar een behandeling die zowel comfortabel is voor de patiënt alsook het beste eindresultaat geeft in de revalidatie.

Sportrevalidatie

Sportrevalidatie is een specifieke specialisatie binnen de kinesitherapie. Binnen de sportwereld, zowel professioneel als recreatief, heeft de sportkinesitherapeut een belangrijke plaats gekregen. Voornamelijk bij de behandeling van blessures en chronische klachten, maar ook bij de preventie en het adviseren van sporters.

Bij SELF stellen we voor iedereen een aangepast behandelings- en trainingsschema op. Zodat therapeut en patiënt samen naar een gezamenlijk doel kunnen werken, waarbij het leveren van optimale prestaties en het voorkomen van nieuwe blessures centraal staan.

Manuele therapie

Manuele therapie is een bijkomende specialisatie binnen de kinesitherapie. Manuele therapie omvat een uitgebreide analyse van de klachten en aangepaste behandeling. De manueel therapeut beschouwt het lichaam als één geheel en legt verbanden tussen verschillende delen en stelsels van het bewegingsapparaat.

De behandeling is in eerste instantie gericht op het kunnen hernemen van de normale activiteiten en op de algemene gezondheid. Hiervoor worden er tijdens manuele therapie specifieke behandeltechnieken toegepast, zoals mobilisaties en manipulaties met als resultaat een verbetering in de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn. Verder bestaat het behandelprogramma uit het geven van advies, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. 

Maak een afspraak

Behandelingen gebeuren uitsluitend op afspraak. Om een afspraak te maken of voor vragen/aanvullend informatie kan u onze kinesisten contacteren op onderstaande gegevens. 

Vroegere onderzoeken en verslagen die in uw bezit zijn, kunt u het best meebrengen tijdens uw eerste consultatie.

Lotte Cloostermans

info@self-herentals.be0473 40 41 92

Opleiding: MSc in de revalidatie wetenschappen / sportrevalidatie (KULeuven)
Specialisaties: Algemene kinesitherapie (rug, nek, knie, ..), Sportkinesitherapie, Prothese, Oedeemproblematiek
Specialisatie: Lymfedrainage 

Become the best version
of yourself