Weekschema Sluit

Sugarfree snacks

Hoi allemaal,

Vandaag dag 7 van onze Sugarfree Challenge. We hebben bijna onze eerste week overleefd! 

Mischien voelen jullie al wel een verschil: meer energie, minder zin in zoet, een kiloo'tje minder, ...

Om de challenge tot een goed einde te kunnen brengen, hebben we voor jullie enkele lekkere (zoete) receptjes verzameld voor moest die zoete bui toch de kop op steken. ;)

Nog veel succes!!

 

Chiapudding: ideaal als ontbijt, tussendoortje of laatavondsnack (in dat laatste geval met minder/geen fruit). Snel én lekker!

Ingrediënten: voor 1 portie

100ml (amandel)melk                                                                        stukjes fruit naar keuze

2 eetlepels chia zaden                                                                       vanilla essence: enkele druppeltjes

Recept

Meng de chia zaden met de melk in glaasje en zet voor minstens 1 uur in de frigo.

Haal uit de frigo en roer goed om. Voeg er nu de stukjes fruit naar keuze aan toe. Zet terug in de frigo en laat een nacht rusten.

 

Bananenbrood: als ontbijt of snack! Heerlijk met een beetje pindakaas.

Ingrediënten

3 (rijpe) bananen

50 gr ontpitte dadels

3 eieren

100 gr amandelmeel

50 gr havermout

handjevol noten (walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)

Optioneel: kaneel, blauwe bessen of stukjes appel

Recept

Verwarm de over voor op 175°. Mix de havermout fijn in je mixer of met de staafmixer. Voeg vervolgens de dadels en bananen toe aan en mix tot het een glad beslag wordt. Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg een klein beetje zout toe. Meng dit met het bananenbeslag. Voeg vervolgens het amandelmeel en bakpoeder toe alsook de stukjes noten en eventueel kaneel en roer goed. Ik doe er ook soms nog enkele blauwe bessen bij. Giet het mengsel in een cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood 45-50 min af. Laat de cake afkoelen op een rooster.

* tip: vries wat stukjes cake in voor andere dagen. Neem het ’s morgens uit de diepvries om tegen 16u een heerlijke gezonde snack te hebben!

 

Havermout-banaan pannenkoekjes: heerlijk als ontbijt met griekse yoghurt en rode vruchten! 

Ingrediënten: voor 2 personen

1 zakje havermout

1 banaan

1 ei

Kaneel

Klein scheutje (amandel) melk

Recept

Maal de havermout tot meel met een mixer. Voeg de banaan, het ei en de kaneel toe en vermaal verder. Voeg vervolgens een kleun scheutje melk toe aan het beslag om het iets vloeibaarder te maken. Verhit kokosolie of olijfolie in een pan en giet 3 kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant tot er bovenop belletjes ontstaan. Draai héél voorzichtig om en bak de andere kant.

 

 

 

Deel dit bericht

Blog overzicht

Become the best version
of yourself